tag:blogger.com,1999:blog-5532535525940033883.post1772556371593059188..comments2023-08-12T17:57:45.959+02:00Comments on Jan Robben: Weekblog week 23 - 2010 (6 t/m 12 juni)Jan Robbenhttp://www.blogger.com/profile/04504601580160365744noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5532535525940033883.post-20061733830877273522010-06-14T13:31:09.578+02:002010-06-14T13:31:09.578+02:00Ja google dat klopt wel. Bij de meest geteelde soo...Ja google dat klopt wel. Bij de meest geteelde soort Elsanta zit het kroontje nogal vast, Sommige andere rassen hebben dat veel minder, zoals Korona. Vroeger (40 jaar geleden) werd er ook in Nederland veel voor de jamindustrie geteeld. Bij de daarvoor gebruikte rassen was het kroontje met het witte kegeltje makkelijk te verwijderen (dat noemden ze "doppen"). Maar voor de verse markt moeten de kroontjes er juist aan blijven zitten. Daar heeft de veredeling op ingespeeld door dopbestendige aardbeien te ontwikkelen. Die zijn ook sneller te plukken.Jan Robbenhttps://www.blogger.com/profile/04504601580160365744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5532535525940033883.post-82307973590271385702010-06-14T11:59:24.108+02:002010-06-14T11:59:24.108+02:00Die tekst van machinaal kroontjes verwijden deed m...Die tekst van machinaal kroontjes verwijden deed me denken aan iets wat me al een tijdje opvalt: <br /><br />Vroeger trok je met het kroontje ook een wit kegeltje mee naar buiten. Maar tegenwoordig zitten de kroontjes zo vast dat je bij het trekken de blaadjes beet hebt en er een groen stokje blijft staan, dus we snijden altijd maar de bovenkant af.<br /><br />Zijn de rassen nou anders dan vroeger of is er iets anders aan de hand?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14849598011665947459noreply@blogger.com