advertentie

zondag 22 april 2012

Weekblog week 16 - 2012 (15 t/m 21 april)Het was genieten in het Amsterdamse Little Buddha. Ik mocht er optreden met 2 Strawberrytrees tijdens een evenement voor KiKa. Je maakt zo nog eens wat mee.....


Heel bijzonder vond ik het om zij aan zij te staan met de Dynasty-legende Joan Collins, alias Alexis, die voor een paar dagen in Nederland was en VIP-gast was op het evenement. Ze genoot zichtbaar van de 2 Strawberrytrees in combinatie met de grote chocoladefontein.


In een prachtige gouden koets maakte ik als Aardbeienkoning, in gezelschap van de beeldschone prinses Lianne een rijtoer over de Floriade. 


Het eerste mandje Hollandse aardbeien mocht ik, na het voordragen van de Aardbeientroonrede overhandigen aan Paul Beck, de directeur van de Floriade


Het Derde Dinsdag van April koffertje met daarin de Aardbeientroonrede ging mee in de gouden koets. Prinsesje Noëlle, het jongste zusje van prinses Lianne mocht ook mee.Nou, wat dit weer voor een week geweest is? Het leek wel een droom, maar het schijnt toch allemaal echt gebeurd te zijn. Dat we weer voor de zoveelste keer met nachtvorst te maken hebben gehad, het begint te wennen. gewoon een keer zuchten en weer verder. Een van de hoogtepunten van afgelopen week was de officiële opening van het seizoen van de Hollandse aardbeien. Voor het eerst in de geschiedenis hebben een flinke groep telers dit helemaal zelf opgepakt, met ondersteuning van enkele ambassadeurs en aardbeienliefhebbers.

Niks geen reclamecampagne bedacht door een duur bureau, maar met zijn allen zelf aan de gang gegaan, compleet met een serieuze creatieve sessie. Het mooie eraan is wel dat de betrokken telers hun producten via veel verschillende organisaties verkopen en dat concurrentie tussen die organisaties geen item is. We hebben onszelf gevonden in een zaak die voor iedereen even belangrijk is. Namelijk, om ervoor te zorgen dat zodra de Hollandse aardbeien er zijn, dat ze dan ook in de winkels liggen. Zodat niet de Spaanse exemplaren tot Sint-Juttemis in de winkelschappen liggen te lonken. Dus, knollen uit het winkelschap, aardbeien erin! Overigens in het kader van een gezond eetpatroon is het ook veel beter. Aardbeien zijn sowieso gezond, maar lékkere aardbeien zijn gezonder. Simpelweg omdat je er daar meer van eet.

Op verschillende plaatsen in het land waren de aardbeientelers actief. Ik mocht zelf in gezelschap van een lieftallige prinses als Aardbeienkoning met een gouden koets over de Floriade rijden. In jaquet met aardbeienkleurige strik voelde het ook best koninklijk. Bij de aardbeienkroon heb ik de aardbeientroonrede (bij 1.45 min) voorgedragen. Daarna had ik de eer om Paul Beck, directeur van de Floriade het eerste mandje Hollandse aardbeien te overhandigen. Het was een geweldige dag, ondanks de koude wind die er stond, maar de harten klopten warm bij ons, maar ook bij de bezoekers, dus dat zat wel goed. Het jacquet kwam deze week overigens nog goed van pas, want dagblad Trouw wilde me op die manier op de foto zetten voor een reportage waarvan gisteren de preview in de krant stond en de komende weken de rest.

Het rode strikje mocht ook gisteren weer mee. Deze keer naar Amsterdam, voor een optreden met 2 Strawberrytrees in Little Buddha, vlakbij het Leidse Plein. Daar was een evenement georganiseerd voor KiKa en de gasten moesten daar flink voor in de portemonnee. Ik deed eerder al aardbeienzaken met de organisator, die doordeweeks in lingerie handelt..... Talloze BN'ers kwam ik er tegen, maar het hoogtepunt vond ik toch wel dat ik de Britse wereldberoemde actrice Joan Collins mocht ontmoeten. Zij had een VIP-tafel gereserveerd die recht tegenover mijn aardbeienpresentatie stond. Het uitzicht was dus perfect en ik had een klein aardbeienboompje op haar tafel gezet. Daar mochten helaas geen foto's van gemaakt worden.

Maar ja, de diva moest natuurlijk langs onze Strawberrytrees met een joekel van een roze chocoladefontein en ja, daar kwam ze mij tegen. Niet geheel toevallig zat er een fotograaf op de loer. Zo maak je als aardbeienboer nog eens wat mee......En ik heb aan dit soort werk ook helemaal geen hekel zelfs...

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,

groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!2 opmerkingen:

Larisse zei

Klinkt als een geweldige feestweek in Aardbeienland Jan! Wow, zullen we volgende week gewoon weer één groot Aardbeienfeestje bouwen? Ik zie je vanaf morgen, 7 dagen lang, op de Floriade, in het Huis van de Smaak! Tot dan!

Hartelijke groet,
Larisse

Jan Robben zei

Nou Larisse, ik weet zeker dat het wéér een fantastische week wordt. Geen koets en wereldberoemde bitch, maar veel genot rondom lekkere Hollandse aardbeien en fijn samenwerken met gelijkgestemden. Tot morgen op de Floriade!