advertentie

zondag 30 mei 2010

Weekblog week 21 - 2010 (23 t/m 29 mei)

In de Darselect aardbeien die half april geplant zijn ligt inmiddels stro. Over 3 weken hangen er rijpe aardbeien aan

De eerste Honeoye aardbeien worden geplukt, nog niet veel, maar het begin is gemaakt

Van de doordragende rassen Mara des Bois en Eve's Delight hebben we de bloemetjes afgeplukt. Die van de Florin mochten er aan blijven.

Dit had best een mooie Lambada aardbei kunnen worden. Helaas is Ome Gerrit de Duif ook al langs geweest


Heerlijke aardbeien-komkommer smoothie. Probeer het ook eens! Zóó makkelijk.Het warme weer van Pinksteren heeft er voor gezorgd dat de oogst snel naderbij is gekomen. Inmiddels zijn de eerste aardbeien dan ook alweer geplukt. Duiven en merels hebben ze echter ook weer gevonden maar dat is een oneerlijke strijd. Wij laten de aardbeien graag aan de plant hangen totdat ze helemaal rijp zijn, want dan smaken ze toch echt het beste. Die rotvogels lusten de aardbeien al als ze nog maar net beginnen te blozen. Lambada's hebben ze overduidelijk het liefst. Nu we elke dag wel ergens op het veld zullen gaan plukken scheelt dat misschien iets in de aantrekkelijkheid voor vogels, maar die vogels van tegenwoordig worden wel steeds brutaler ;-)
.
De doordragende aardbeirassen beginnen nu flink te bloeien, maar dat is nog een beetje aan de vroege kant. Na wat wikken en wegen hebben we besloten om van de Florin de eerste bloemen aan de plant te laten zitten en om ze van de Mara des Bois en de Eve's Delight af te plukken. Deze twee rassen moeten eerst nog maar eens wat meer aan hun omvang werken voordat ze gaan produceren. Met een beetje body produceren ze immers mooiere en grotere vruchten. De eigenschap van doordragende aardbeien is dat ze voortdurend nieuwe bloemen vormen, dus een keer bloemetjes plukken is niet zo erg. Bovendien hadden we er deze week ook tijd voor.
.
In de Darselect en Elianny aardbeien die half april geplant zijn is woensdag stro tussen de planten aangebracht. Dan ziet het er ineens weer een stuk aardiger uit ook vind ik. Over een kleine 3 weken verwachten we daar de eerste aardbeien al te plukken.
.
Als bourgondiër vind ik het wel leuk om lekkere dingen te maken, soms ook met aardbeien natuurlijk. Een supergezonde aardbei-komkommer smoothie is het deze week geworden. En heel snel te maken met een staafmixer. Omdat de smoothie in huize Robben een succesnummer is, wil ik hem ook graag met u delen natuurlijk.
.
Doe 1 in stukken gesneden komkommer (met schil), 250 gram aardbeien, 1 snee volkorenbrood (zonder korst), 200 ml magere yoghurt, een paar muntblaadjes en wat peper en zout in een flinke mengbeker. Even staafmixen en het is klaar.
.
Nou mensen, tot de volgende week dan maar weer,
groeten van Jan
.
P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf


Geen opmerkingen: