advertentie

zondag 17 maart 2013

Weekblog week 11 - 2013 (10 t/m 16 maart)


De aardbeienplanten die we vanaf begin april gaan versturen staan er nu zo bij. Lekker beschermd onder de plastic folie, maar een beetje zon zouden ze heerlijk vinden.


De planten die in de demonstratietuin van de Aardbeienacademie moeten komen beginnen net te groeien. Begin juni zullen de eerste aardbeien hiervan geplukt kunnen worden, als het nog lente wordt......


Het eerste vrachtje aardbeienplantjes voor Willem & Drees heeft de Aardbeienacademie gisteren verlaten.


Hier was ik net begonnen aan mijn presentatie voor de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs, met honderden melkgeiten op de achtergrond. Locatie: boerderij Breevoort in Hoogland.
Rond deze tijd van het jaar hoor ik eigenlijk veel buiten aan de gang te zijn. Natuurlijk gebeurt het wel vaker dat het half maart nog winterachtig aandoet, maar er zijn dit jaar nog niet zo heel veel buitenwerkgeschikte dagen geweest. Ja, om kachelhout te zagen dat dan weer wel, maar dat is onderhand wel mooi geweest zo. Straks houden we geen bomen meer over. Graag dus een beetje lenteweer nu. Die paar dagen groeieffect van het lenteweer van vorige week zijn alweer tenietgedaan door de vorst van afgelopen week.

De planten die ik heb opgepot staan buiten onder een dubbele laag folie en hebben van de vorst niks geleden, maar groeien doen ze zo ook niet echt. Toch wordt dat wel tijd, want de mensen beginnen om planten te vragen. Bestellen kan overigens al wel via onze website, maar versturen van planten, dat doen we pas vanaf begin april. Dat is dan ook tijd genoeg nog, zeker omdat de planten toch al in potjes staan. De kritieke fase van het aangroeien van de plantjes maken ze hier op de Aardbeienacademie mee. Plantjes die ik straks verstuur zijn dan ook allemaal geslaagd voor het diploma A. Om de rest van het aardbeiplantjesbestaan goed door te komen heb ik teelttips op onze website staan. Bovendien kunnen er vragen gesteld worden via Twitter en via de ouderwetse e-mail.

Nog maar vijf dagen geleden lag er een pak sneeuw in Oirschot. Ik moest die dag naar Hoogland bij Amersfoort, om er een presentatie te gaan houden over 'Ondernemen met Sociale Media'. De doelgroep was de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs. Toch frappant om te ervaren hoeveel mensen nog steeds niet echt actief zijn op de een of andere vorm van sociale media. Ik mocht er bijna een uur lang vertellen over mijn ervaringen. Op die manier krijgen mensen er een beeld bij, wat er zoal kan gaan gebeuren als je via het internet allerlei dingen gaat delen, die je voorheen wellicht alleen maar onder vrienden of in een besloten netwerkgezelschap deelde. De ondertitel van mijn presentatie was dan ook 'je weet niet waar je aan begint'. Dat is ook echt zo. De reacties die ik op mijn verhaal kreeg waren leuk. Van velen hoorde ik dat ze ook veel geleerd hadden die middag. Nou ja, wil je mij ook inhuren voor dit verhaal? Je weet me te vinden.

Tussen de bedrijven door heb ik nog wat gesleuteld aan onze website. Doordat we die nu hebben veranderd in een andere 'omgeving', zoals mijn website-specialisten dat noemen, is het makkelijk om zelf informatie aan te passen op de website. Hoe meer ik ermee aan het prutsen ben, hoe beter het gaat. Kijk maar even op onze vernieuwde website. Je kunt er nu al van alles lezen, zoals over Workshops, Plantendagen, de Aardbeienwinkel en de Demonstratietuin in wording. Nu zijn we bezig om een handige tool te maken zodat ik zelf ook de nieuwsbrieven kan gaan versturen. Die nieuwsbrief ligt al klaar overigens, dus als het verstuurgereedschap klaar is gaat hij naar de duizenden adressen die er al op geabonneerd zijn. Wil je de Nieuwsbrief ook gratis in je e-mail krijgen? Meld je daar dan even voor aan.

O ja, onze aardbeiplantjes zijn ook weer verkrijgbaar via de verkooppunten van Willem & Drees. Het eerste vrachtje, zij het nog kleine maar goed gewortelde plantjes is gisteren vertrokken vanaf de Aardbeienacademie.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!Geen opmerkingen: