advertentie

zondag 28 februari 2010

Weekblog week 8 - 2010 (21 t/m 27 februari)

geperforeerde folie ter bescherming tegen wintervorst en om de oogst een week te vervroegen
zoon Martijn bezig met het knotten van de rij elzen

de gesnoeide frambozen met op de achtergrond blauwe bessen


Het is deze week een nog nattere boel geworden dan het de vorige week al was. Het zou best wel eens een laat voorjaar kunnen worden. En dan vandaag met die stormachtige wind zit ik te hopen dat de geperforeerde folie die over de Lambada planten ligt, ook blijft liggen. Morgen maar eens gaan kijken of ie ergens in de prikkeldraad hangt.
De snoei van de frambozen is klaar en nu maar wachten tot we er in de loop van juni de vruchten weer van kunnen gaan plukken. Die Tulameen frambozen zijn toch wel verdraaid lekker, al zeg ik het zelf. Het is op ons bedrijf maar een klein hoekje erbij voor de boerderijverkoop. Al lopende naar de aardbeienvelden is het bij zomers weer altijd verleidelijk om even in de frambozen te duiken.
De perceelsafscheiding van elzen hebben we deze week ook rigoureus gesnoeid, of beter gezegd, geknot. We hebben deze rij elzenbomen een aantal jaren gelden geplant ter verfraaiing van het uitzicht richting het dorp. De volkstuintjes die we als buren hebben zitten er zomers mooi achter verstopt. Hoe groter de takken echter worden hoe meer vogels zoals duiven en kauwen zich er weer in kunnen verschuilen. Dat is minder, zeker met een veld rijpe aardbeien als landingsplaats op fladderafstand.
Het planten van de aardbeien laat nu nog wel even op zich wachten. De grond moet toch eerst een heel stuk opdrogen, want in natte grond gaan planten is funest. Om het oogstschema niet al teveel in de war te sturen zullen we in de loop van maart toch wel een flink stuk moeten planten. Dus op enig moment in deze maand krijgen we het nog een keer erg druk. Gelukkig zijn de dagen ook alweer wat langer.
In de basisbemesting hebben we afgelopen augustus al voorzien. Er is varkens-stromest van De Hoeve (Milieukeur varkens) op het perceel gebracht. En nu maar wachten op beter weer en drogere grond.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf !

Geen opmerkingen: