advertentie

zondag 7 maart 2010

Weekblog week 9 - 2010 (28 februari t/m 6 maart)

Zo zien ze er net geplukt uit en zo kunt u ze kopen in onze boerderijwinkel.
Eerst proeven mag ook hoor!
De aardbeien op de foto zijn van het ras Mara des Bois
Onder de merknaam Gijs liggen onze lekkere aardbeien
in het winkelschap bij PLUS supermarkt

Zo liggen de smaakaardbeien bij DEEN Supermarkten te pronkenEn we hebben ze ook in onze eigen designverpakking, o.a. leuk voor cadeautjes

De eerste zonnestraaltjes hebben er de afgelopen week voor gezorgd dat er onder de plastic folie leven komt in de planten. De Lambada's, Korona's en Honeoye's beginnen wakker te worden. Zo noemen we dat als de planten na enkele maanden winterrust weer tekenen van groei beginnen te vertonen. Hier en daar staat er ook wat onkruid tussen, waarbij de vogelmuur zelfs al staat te bloeien. We zullen snel aan het schoffelen moeten, maar de grond is nog te nat en 's morgens zelfs keihard vanwege de vorst. Ons geduld wordt op de proef gesteld.

Hoewel de oogst van onze eigen aardbeien pas vanaf eind mei op gang begint te komen, hebben we het nu al druk met de voorverkoop. Vooral de grotere klanten willen bijtijds afspraken maken en wij natuurlijk ook. Het liefst hanteren we de slogan "eerst klanten en dan pas planten". Zo kunnen we het assortiment rassen nog enigszins afstemmen op de wensen van de klant. 10 jaar hebben we al heel veel inspanningen geleverd om onze bijzondere smaakaardbeien bekend te maken bij het grote publiek. Echter pas sinds vorig jaar is de belangstelling van wederverkopers, om ze ook daadwerkelijk herkenbaar in het winkelschap te leggen flink groeiende.

Sinds het succesvolle begin vorig jaar bij de winkelketens PLUS en DEEN zijn we bij het grote publiek ontdekt. Niet zo moeilijk, want onze aardbeien liggen daar heel opvallend in de winkel. Op elk doosje is de herkomst duidelijk vermeld en met een foto van mij erop kan het niet misgaan toch ;-) ? Nu nog even doorbijten met de andere geïnteresseerde grootafnemers en de smaakaardbei uit Oirschot wordt alweer meer verspreid door Nederland.

Hoewel we zelf eind mei buiten pas beginnen te plukken, gaan we al vanaf 3 april (paaszaterdag)onze boerderijwinkel openen. De zomeraardbeien van vorig jaar hebben we gedeeltelijk verwerkt in jams, sauzen en zelfs chutney. Die moet u echt eens proeven. Door collega's uit de regio geteelde Lambada's en Sonata's uit de kas verkopen we dan ook al. Die zijn heel veel lekkerder dan die Spaanse knollen die u op dat moment in de meeste winkels kunt kopen. En om u alvast in de stemming te laten komen willen we u die lekkere aardbeien niet onthouden. Wilt u toch echt wachten op de allerlekkerste.... die van buiten komen? Dán moet u nog even geduld hebben.


Nou mensen, tot volgende week dan maar weer.
Groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf !

1 opmerking:

Unknown zei

@ jan, ben ik eerdaags eens welkom bij je? Ik ben heel erg nieuwschierig naar wat je doet, en zou graag meer willen weten. gr Wouter