advertentie

zondag 19 juni 2011

Weekblog week 24 - 2011 (12 t/m 18 juni)

Met die lange rode zoete puntpaprika's in combinatie met aardbeien hebben we een heel lekkere jam gemaakt. In onze winkel is de jam nu al verkrijgbaar. Eerst eens afwachten wat de mensen ervan vindenDeze Diana aardbeien zien er veelbelovend uit. Ik heb ze staan in een klein proefje. De smaak is een beetje neutraal ten opzichte van Darselect. Die staat er als vergelijkingsmateriaal bij


Aardbeienacademie student Frederiek maakte deze collage van haar eigen aardbeienteelt, ter nagedachtenis aan onze gezamenlijke twittervriendin Aisha. Frederiek heeft beloofd om nog een mooie blog te schrijven.


Een mooie, lekkere, stevige en grote aardbei van een nieuw doordragend ras wat nog geen naam heeft


Elianny die morgen weer geplukt moet worden. Lekker aardbeitje!

Het zal er wel aan liggen dat ik Tweede Pinksterdag de luilak heb uitgehangen. De week is te snel voorbij gegaan, althans, wat ik deze week allemaal had willen doen is niet helemaal gelukt. Misschien had ik beter een evenementje kunnen laten schieten op Eerste Pinksterdag. Dan had ik niet hoeven te luilakken en gewoon mijn werk afgekregen. Eigen schuld, ik zal nog wel eens wijzer worden hoop ik.


De afgelopen week hebben we voor de eerste keer wat van betekenis geplukt van enkele nieuwe rassen. Ze hebben nog geen naam, maar beide rassen lijken me wel perspectief te hebben. Het zijn in ieder geval grote aardbeien en de smaak is ook helemaal niet verkeerd. Het zijn doordragers, dus ze bloeien de hele zomer door, al zal de grootste hoop pas vanaf half juli tot begin september komen verwacht ik. Naast die nieuwe doordagers heb ik er ook nog wat proefjes van een Franse veredelaar bij staan. Na twee keer een paar aardbeien geplukt te hebben, heb ik mijn keuze daarin al gemaakt. Het ras Diana lijkt me de beste, naast de oude vertrouwde Darselect die er als vergelijking tussen staat. Qua smaak wint Darselect het nog steeds, maar Diana is niet onaardig en wellicht ook wat productiever en zeker mooier.


We moeten als bedrijf zeker ook op de kostprijs letten. Dat heb ik de afgelopen jaren wel eens iets te weinig gedaan met als resultaat, nou ja, lees mijn blogs van eind vorig jaar maar eens terug. Het moet allemaal lekker zijn en o wee als dat het niet is, maar uiteindelijk geven vaak toch de pecunia weer de doorslag als het om kopen of niet kopen gaat. Jammer, maar het is zo. Zo komt geen enkel restaurant in onze gemeente nog de aardbeien bij ons halen, maar weet ik in ieder geval van een geval zeker dat er wel verteld wordt dat de aardbeien van ons zijn. Ik heb het namelijk zelf gehoord toen ik er zat te eten.


Promotie hebben we genoeg, daar ligt het niet aan. De Telegraaf had deze week een mooi stukje gewijd aan de Aardbeienacademie en naar aanleiding daarvan belde Q-music. Dat was een flutgesprekje op de radio, maar goed, dat heb je nou eenmaal niet in de hand. Als ik wil kan ik elke week wel ergens optreden voor promotiedoeleinden, maar die tijd is wat mij betreft voorbij. Dat heb ik lang genoeg gedaan. Zo belde deze week een hotel uit Den Haag of ik een optreden wilde verzorgen voor een klantendag voor een stuk of honderd mensen, compleet met Strawberrytree en aardbeipanten voor de versiering. Als thema hadden ze aardbeien bedacht. Leuk idee, dan maak ik wel een offerte zei ik. Oeps, offerte....


Met de Strawberrytree heb ik het trouwens best wel druk tegenwoordig. Vier bruiloften en een groot bedrijfsfeest stonden er de laatste dagen op het programma. Ongeveer duizend mensen hebben de Strawberrytrees weer kunnen aanschouwen en daar zal vast weer een volgende opdracht vandaan komen. Een verrassing was gisteren dat ik met mijn Strawberrytree op de bruiloft van Nederlands elftal voetballer Joris Mathijssen was. Ik kwam er pas achter toen ik daar in de tuin alles had klaargezet voor gebruik. Het optreden 's avonds in de Maassilo in Rotterdam valt voor mijn Strawberrytree in de categorie grotere projecten. Een deurwaardersbedrijf waar ik al vaker voor heb opgetreden wilde weer van mijn diensten gebruik maken. Zijn toch beste aardige mensen hoor....


We hebben nog wat met nieuwe aardbeienproducten geëxperimenteerd de voorbije week. Zo hebben we 'schepsaus' bedacht. Per ongeluk eigenlijk omdat de flesjes op waren. De aardbeiensaus hebben we gewoon in een jampot gedaan en het schepsaus genoemd. Veel beter ook vind ik dan in een flesje. Vanuit een pot een schepje saus over je pudding scheppen staat toch veel eleganter dan dat gegiet uit een flesje?


Een andere variant die we gemaakt hebben is een jam van een mix van onze lekkere aardbeiensoorten met zoete puntpaprika van paprikabedrijf Personal Vision uit Bleiswijk. De eerste oordelen op smaaktesten zijn lovend, dus ik verwacht dat we daar wel een leuk product van kunnen maken. Op de boterham was het lekker, maar ook op een olijf-oreganotoastje was de aardbeienzoetepuntpaprikajam heerlijk. En een glaasje prosecco erbij natuurlijk, maar dat smaakt sowieso al lekker in combinatie met aardbeien.


Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,

Groeten van Jan


P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf!

1 opmerking:

Unknown zei

Hoi Jan,
Prachtige blog! Weer heel wat wijzer geworden over de aardbeien.De soorten en de smaken.. En leuk om mijn (AishaAardbeien) collage daar tussen te zien! Wat een boel vruchten he!Er moesten er een hoop af en gegeten worden. Ze waren heerlijk! Ik vond het ook een prachtig project!!en ik ben blij dat jij er morgen bij bent om dit project af te sluiten samen met #Aldith Hunkar
groet en tot morgen
Frederiek