advertentie

zondag 25 november 2012

Weekblog week 47 - 2012 (18 t/m 24 november)


Yes, het is zover! Ons 100% fruitproduct Volsmaakt is nu verkrijgbaar in alle vestigingen van Marqt.


De herkomst van de aardbeien in de aardbeienvariant van Volsmaakt is wel duidelijk!


Komend jaar worden op de Aardbeienacademie de aardbeien ook geteeld zoals we dat op de Floriade deden. Kom het dan gerust hier afkijken, zodat je het thuis kunt namaken.



De Aardbeienacademie gaat volgend jaar meer een fysieke activiteit worden. Na dit jaar van de Floriade waar ik veel tijd in gestoken heb verdient dit weer meer aandacht.


Hier in de buurt zullen ze vast wel denken dat ik ermee ophoud, met het hele aardbeiengebeuren. Het is soms een komen en gaan van mensen die komen nieuwsgierigen wat er toch aan de hand is en weer anderen die hebben gehoord dat ik van alles te koop heb staan. Ja inderdaad, ik ben wel grote opruiming aan het houden. Alles wat overtollig is gaat er snel uit is de bedoeling, om ruimte te maken voor iets nieuws. Nou ja, iets nieuws.... Ik zal het maar zeggen dan ook. De teelt voor de reguliere markt wordt verder teruggebracht en ik creëer daarmee ruimte om van de Aardbeienacademie meer academie te maken. Het gaat steeds meer een fysieke ontmoetingsplaats worden voor mensen die iets hebben met aardbeien. Ik richt me overigens daarbij niet op de professionele aardbeienwereld maar op de consument. Het online gebeuren via de website en de sociale media blijft gewoon bestaan, maar er komt een duidelijke koppeling met een fysiek programma op de Aardbeienacademie in Oirschot. Iedereen die zich al eerder heeft ingeschreven als student krijgt straks een leuk voordeeltje. De plannen liggen op de tekentafel en de verbouwing is hier inmiddels in volle gang. De manier van aardbeien telen zoals we dat op de Floriade hebben gedaan, gaan we hier ook deels laten zien. Dat is immers een mooie manier om het thuis in je minituintje ook zo te doen. Tegen de tijd dat het nieuwe seizoen begint maak ik de details bekend.

Zo'n twee jaar geleden schreef ik regelmatig over ons nieuwe product Volsmaakt. De reacties van mensen waren destijds al zo positief op dat 100% fruitproduct dat we dachten dat we snel goeie kanalen zouden vinden om het te verkopen. Het blijft maar lastig om die valkuil steeds te ontwijken, want een goed product hebben is nog niet automatisch een goeie markt hebben. Eindelijk is het dan nu zover dat Volsmaakt in alle winkels van Marqt te koop is. Toen ik een aantal jaren geleden bij Marqt binnenkwam met mijn aardbeien ging het nog maar om één winkel. Inmiddels zijn dat er bijna zeven, allemaal in de Randstad. Wat logistiek betreft is het dus allemaal wat interessanter. We wisten natuurlijk allang dat Volsmaakt perfect past in de trend van langer houdbaar 'nieuw vers', zonder suiker en andere toevoegingen. Langzamerhand gaat de mindset bij de consument en ook bij de retailer om en zullen écht goeie producten makkelijker een kans krijgen.

Het mobiliseren van consumenten en free publicity helpt daar goed aan mee. Uit eigen herinnering weet ik nog het effect van de Strawberrymob in juli 2010, toen ik de held van de dag was op het Museumplein in Amsterdam. En enkele weken geleden werd een appelteler in een keer positief mikpunt van Albert Heijn omdat bij een verkiezing van de beste appel, zijn Dalinco appel als beste eruit kwam. In een artikeltje op Foodlog wordt dat omschreven als 'lef' van Albert Heijn om die hele partij Dalinco appels op te kopen. Ik zie het eerder als slimmigheid. Het volume is relatief klein, er is een lovend juryrapport en de Telegraaf zette de appel in de schijnwerpers. Een mooie wervende sticker op het schaaltje van 4 appeltjes en een prijs van € 2,50 erop. Nee, niks lef van Albert Heijn maar complimenten dat ze van die slimme jongens in huis hebben. Ik ben wel erg benieuwd naar de toekomst voor deze appel. Volgend seizoen is het nieuwtje er weer af. Als ik de appelteler was zou ik er zo snel mogelijk mee aan de slag gaan om het vuurtje warm te houden.

Het is als met onze Volsmaakt. Net als twee jaar geleden waren er nu ook weer veel reacties op mijn berichtje op de sociale media dat het bij Marqt te koop is. Meestal in de trant van 'wanneer is Volsmaakt bij ons in de buurt'. Wordt aan gewerkt! Tip: vraag en zeur erom in de winkel, tot ze er gek van worden. Er bestaat geen groter macht dan consumentenkracht!

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!


1 opmerking:

BenB Carpe Diem zei

Hallo Jan, ook ik kreeg al vragen over wat jij daar op je perceel aan het doen bent en of je er mee gaat stoppen. Ik moest ze teleurstellen want ik wist het ook niet. Maar nu dus wel. Klinkt allemaal erg interessant! Ik wens je heel veel succes met je nieuwe plannen en zal het van nabij komen bekijken als het zover is.