advertentie

zaterdag 7 augustus 2010

Weekblog week 31 - 2010 (1 t/m 7 augustus)

De aardbeiplanten die er nu nog staan bloeien volop, terwijl de eerste vruchten al rijp zijn. De komende 6 weken kunnen we daar nog van plukken hoop ik. Als de weergoden ons gunstig gezind zijn


De op 22 juli zonder wortel gestekte planten hebben nu al een flinke pruik wortels gemaakt. Ziet er goed uit. Nu moeten ze onderhand boven de grond flink door gaan groeien.

Om alle gestekte aardbeiplanten evenveel licht te gunnen worden de trays uit elkaar gezet. Het is bij elkaar een dag werk met zijn vijven.

In De Efteling is het kommer en kwel met het verkrijgbare eten. Zouden die frietbakjes niet beter gevuld kunnen worden met heerlijk zachtfruit? Zo'n snoepdoosje zou mooi passen bij Hans en Grietje

De laatste tijd hebben weer veel mensen genoten van de heerlijke aardbeien, gepresenteerd op onze Strawberrytree. De dames hebben duidelijk meer oog voor de aardbeien dan voor hun mannen :-)We zijn de week maar eens begonnen met een bezoek aan De Efteling. Het is immers vakantietijd, al valt die bij ons altijd samen met de aardbeientijd. Een dipje in de oogst geeft dan mooi de gelegenheid om een keer iets anders te gaan doen met de kinderen. De Efteling blijft een prachtig park om te zien en om je er te vermaken. Het verkrijgbare eten aldaar is echter een drama. Lauwe frietjes met veel te zoete frietsaus en nepkebab, bbbbrrrrr. Een mooie zachtfruitattractie zou daar helemaal niet misstaan dacht ik zo. Ergens in de buurt van Hans en Grietje of zo. Als u ideeën hebt over hoe we daar iets met aardbeien en ander heerlijk en gezond seizoensfruit in De Efteling kunnen doen dan hou ik me van harte aanbevolen.
.
Het is een slappe week geweest, wat de pluk van de aardbeien betreft. Door het matige weer wil de nieuwe oogst maar niet snel op gang komen. Het zijn elke keer maar beetjes die geplukt kunnen worden. Vooral de Eves Delight en de Florin hebben een lange aanloop nodig, maar staan er nu wel heel mooi bloeiend bij. Richting eind van de week was er al wat meer te plukken en nu hoop ik dat we komende week door het dal heen zijn gekropen. De plukkers hebben het ook liever wat drukker. Die willen graag kisten vol maken, dat werkt blijkbaar toch motiverend , ook al werken ze per uur.
.
De tijd die we over hadden hebben we overigens goed benut. De trays met gestekte aardbeiplanten waren al zodanig goed beworteld, dat we ze uit elkaar hebben kunnen zetten. Dat doen we omdat de planten dan allemaal evenveel licht krijgen en er zo gelijkmatig gegroeide aardbeiplanten ontstaan die ongeveer even groot zijn en ongeveer evenveel productie geven. Inmiddels hebben deze plantjes al een kleine bijbemesting van stikstof en kali gekregen, met daarbij een flinke scheut ijzerchelaat. Dat doen we standaard een dag of 10 na het stekken om ze even aan de groei te helpen.
.
Voor de Strawberrytree was deze week veel belangstelling. Maar liefst 5 keer heeft ie ergens mogen optreden, meest op bruiloften. Leuk is ook dat iedereen altijd zo enthousiast is na afloop. Het blijft een mooie eyecatcher.
.
Nou mensen, tot volgende week dan maar weer
Groeten van Jan
.
P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf.
Geen opmerkingen: