advertentie

zondag 5 september 2010

Weekblog week 35 - 2010 (29 augustus t/m 4 september)

Ik denk er hard over om ons teeltsysteem gaan te veranderen, zodat we nog meer op smaak kunnen sturen en minder gevoelig worden voor onheil van buitenaf

Elianny, een heerlijke aardbei die niet te lang onderweg moet blijven en fatsoenlijk moet worden behandeld, om ongeschonden uw mond te bereiken.

Het duivenprobleem, daar zullen we in de toekomst toch écht iets voor moeten bedenken. Van sommige lekkere rassen is zeker 20% in de magen van die schrokoppen terechtgekomen

Ik vind dat u ook in de winkel zou moeten kunnen kiezen voor de aardbeien die u het lekkerste vindt. Daar gaan we hard aan werken.


Korona, de lieveling van veel fijnproevers. Helaas nooit in de supermarkt te vinden. Logisch ook, want die wil liefst binnen een dag na het plukken gegeten worden
Het 'pannenkoekenconclaaf' met @eetschrijver Gerrit Jan Groothedde stond deze week toch wel een beetje symbool voor de fase waarin we ons nu met het bedrijf bevinden. Ja echt, we hebben ons serieus afgevraagd waarom en voor wie en hoe we in 's hemelsnaam toch verder moeten met het telen van de allerlekkerste aardbeien. Gerrit Jan is een van onze grootste fans en ambassadeurs. Onder het genot van een voortreffelijke Lage Vuursche pannenkoek ben ik weer echt gaan geloven dat we onze droom écht kunnen waarmaken. De schouders zullen er flink onder moeten, dat wel, want er zal het een en ander veranderd moeten worden.
.
Waar ik eigenlijk best verontwaardigd over ben geraakt de laatste jaren is dat het véél te lang duurt voordat de door ons geplukte aardbeien bij u op tafel staan. Althans, als de aardbeien u via de supermarkt bereiken. Wat me in mijn hart ook raakt is dat we de allerlekkerste aardbeien die we kunnen telen, daarom gewoonweg niet bij u op tafel kúnnen krijgen.
.
Hoe lekkerder een aardbei is, hoe kwetsbaarder ook. Dus voor Korona's, Polka's, Elianny's en nog meer superlekkere rassen is het onmogelijk om die via de supermarkt in uw bezit te krijgen. Niet dat de andere aardbeirassen die we nu telen zo slecht zijn, maar het is toch vaak een compromis tussen lekker, uiterlijk en ketenbestendigheid. En dan nog die ondeskundige onverschilligheid op de winkelvloer en de weg er naartoe, waar we geen vat op kunnen krijgen. Het is af en toe om hoorns van te krijgen.
.
Ik wil gewoon dat hetgeen we kunnen en wie we zijn ook echt nóg meer betekenis voor u gaat krijgen. De plannen borrelen al een tijdje in mijn hoofd, al dan niet aangemoedigd door een fles champagne om het borrelen te stimuleren. We willen niks liever dan u écht, met voorsprong de lekkerste aardbeien verkopen, wat we ook kunnen. U moet de aardbeien kunnen proeven waar ze verkocht worden, u moet kunnen kiezen uit een gevarieerd assortiment rassen, want smaken verschillen en u moet weten wát u koopt, met naam en toenaam.
.
U moet écht verse aardbeien kunnen kopen en we willen niet meer hebben dat we er achter komen dat onze aardbeien soms al meer dan 10 dagen geleden geplukt zijn voordat u ze koopt. En u zou toch eigenlijk gerust het gevoel moeten kunnen hebben dat u de aardbeien 'direct van de boer' gekocht heeft.
.
Als we dat allemaal voor elkaar kunnen krijgen, dan denk ik dat onze aardbeien en ons bedrijf nog meer betekenis voor u kunnen hebben dan dat nu al is. Ja echt, ik meen het!
.
Hoewel de afgelopen week begonnen is met heel veel hemelwater, zijn we nu nog steeds elke dag aan het plukken. De nachten zijn fris, maar overdag is het toch mooi aardbeienweer. De hoeveelheden worden fors minder, maar we proberen het nog even vol te houden.
.
Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
groeten van Jan
.
P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf.
Geen opmerkingen: