advertentie

zondag 26 september 2010

Weekblog week 38 - 2010 (19 t/m 25 september)

Onze Strawberrytree is ingezet om de spruitjescampagne Green Balls of Fire luister bij te zetten. Actrice Hanna Verboom was de gelukkige celeb om het startsein te geven

Twitterbruggenbouwer tussen boeren, tuinders en consumenten @boerenfluitjes doet een oproep om meer boeren en tuinders aan het twitteren te krijgen. Zegt het voort!

Kinderen blijken Volsmaakt een heerlijk tussendoortje te vinden. Kijk ze maar eens smullen, deze drie knullen. Volsmaakt stelt het hongergevoel ook uit. Wat wil je als ouders nou nog meer hebben? 100% fruit zonder suiker toegevoegd

De aardbeiplanten hebben al een mooi wortelgestel gemaakt. De bloemknopaanleg voor volgend seizoen is nu al begonnen. We mikken bij deze planten op 5 trossen per plant = ongeveer 50 aardbeien

Artikel in Nieuwe Oogst (blad voor boeren en tuinders) n.a.v. Real Food Congres. Op de foto word ik geïnterviewd door Maria HennemanHet aardbeienseizoen is hier nu voorbij, maar het lijkt wel of er aan de drukte geen eind meer komt. De presentatie van ons nieuwe product Volsmaakt levert zoveel nieuw werk, inspiratie, belangstelling en plezier op dat we daar de winter wel mee door kunnen komen. Op het Real Food Festival hebben we de proevers allemaal geïnterviewd en dat moet dus nu geanalyseerd worden. Het product moet nu geoptimaliseerd worden en als het helemaal klaar is in de markt gezet worden.
.
Ondertussen hebben onze kinderen afgelopen week al regelmatig een portie Volsmaakt mee naar school genomen. Het is eenvoudig te verstoppen in het broodtrommeltje. Op school vinden de kinderen het een lekkere frisse hap, naast de droge boterhammen. Hopelijk blijven ze zo ook een beetje van de cola en de kroketten af. Van onze dochter hoorde ik al dat haar klasgenoten zich nieuwsgierig afvragen wat voor lekkers ze toch wel niet bij zich heeft. Hoewel er geen suiker aan het product is toegevoegd en het 100% puur fruit is, valt het me op dat veel kinderen Volsmaakt een lekkere snack vinden. Ik kan haast niet wachten tot de marktintroductie.
.
Zo terugkijkende op het aardbeienseizoen merk ik op dat er mede via twitter en deze blog een hoop dingen in een stroomversnelling zijn gekomen. Het contact met consumenten, met collega's die het ook niet makkelijk hebben en met mensen die ons ergens in het traject tussen ons en de consument zouden kunnen helpen. Twitteren begint steeds meer een belangrijk deel van mijn dagelijkse bezigheden uit te maken. Het is een leuke bezigheid die je als mens doet en niet zozeer als bedrijf. Alleen maar als bedrijf twitteren zal ook niet werken vrees ik, maar laten merken dat er achter een bedrijf ook mensen met emoties zitten schept blijkbaar toch een band.
.
Leuk zijn de offline contacten met mensen die je online hebt leren kennen. Ik heb zo al enkele gelijkgestemde collega's getroffen, die weliswaar iets heel anders telen, maar we kunnen erg veel van elkaar leren. Ook in de politiek hebben we zo al ingangen gevonden. Twitteren doe je op gelijkwaardig menselijk niveau en dan is de drempel voor offline contact ineens een stuk minder hoog. Deze week heb ik het nieuwe boek van Petra de Boevere, alias Het Meisje van de Slijterij gelezen, een aanrader. Durven te delen met anderen is het geheim van het succes.
.
In het veld zijn we deze week verder gegaan met het verwijderen van de uitlopers van de nieuwe aardbeiplanten. Er komen nu geen uitlopers meer bij omdat de planten van de zogenaamde vegetatieve fase zijn overgeschakeld naar de generatieve fase. Dat betekent dat ze nu al bloemknoppen aan het aanleggen zijn voor volgend jaar. Nu is het zaak om er de groei nog een beetje in te houden zodat er zoveel mogelijk bloemknoppen worden aangelegd. Met een aangepast bemestingsschema en beschermen tegen nachtvorst proberen we dat zo goed mogelijk te doen. Onkruid tussen de planten vraagt ook nog wat aandacht. Met name de Kleine Veldkers is een lastig onkruidje. Het lijkt wel dat die rommel alleen maar harder gaat groeien als het kouder wordt, maar ja het is dan ook familie van o.a. boerenkool. Dat spul moet allemaal handmatig verwijderd worden. Een tijdrovende klus helaas.
.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan
.
P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf.Geen opmerkingen: