advertentie

zondag 8 januari 2012

Weekblog week 1 - 2012 (1 t/m 7 januari)


Aardbeien even dopen in dikke yoghurt (liefst Griekse yoghurt) en dan eventjes in de vriezer. Zo ziet dat er dan uit als je ze doorsnijdt. Snoepjes toch?   Bron


We hebben iets leuks bedacht voor Valentijn. Het is niet dit ding, maar wat het wel is, daar kom je vanzelf achter. Als je mij blijft volgen .....


Dit zijn mijn fruitvrienden Han en Corine Fleuren van fruitboomkwekerij Fleuren en Minitree. Onze mini-aardbeienboompjes doen het ook goed met appeltjes. Han en Corine staan er verliefd bij te kijken.Deze eerste week van het nieuwe jaar was nogal rommelig van aard, maar de positiviteit overheerst gelukkig. Vanwege een jaarlijks terugkerende familiaire feestdag met Driekoningen en de laatste vakantieweek van de kinderen begint het echte werk hier pas nu. Wel heb ik afgelopen week een mooie aanloop genomen op het komende jaar. De Floriade-plannetjes zijn alweer wat verder uitgewerkt en ik ben bij een collega geweest waar ze onder andere de Minitree ontwikkeld hebben. Het schijnt dat er in die boompjes 18 jaar ontwikkelingswerk gezeten heeft.

Innoveren in de tuinbouw is iets van lange adem en ondertussen moet je dan maar hopen dat ze je keel niet dichtknijpen voordat er iets verdiend gaat worden. Ik weet er inmiddels alles van hoe dat werkt en ben daarom ook trots op mijn collega's. Het was dan ook een leuk verjaardagscadeautje vond ik om deze week twee mini-appelboompjes cadeau te doen. Die Minitrees waarvan je in het eerste jaar al een oogst kunt verwachten, sluiten perfect bij onze Aardbeienacademie en de 'Do It Yourself'-gedachte aan.

Het zou leuk zijn als de Aardbeienacademie straks een aantal faculteiten heeft. Want aardbeien zijn sowieso al veelzijdig en ze blijven zelfs mij nog steeds verrassen. God weet wat er allemaal nog schuilt, in en achter die rode bolletjes van geluk. Komende week spreek ik alweer een paar andere potentiƫle samenwerkers, die weer een heel ander kunstje met aardbeien kunnen. Mocht je zelf ook van betekenis kunnen zijn voor de Aardbeienacademie met iets creatiefs, culinairs, educatiefs, of lifestyle-achtigs, neem dan even contact met me op. Of zou je iemand voor willen dragen die de Aardbeienacademie inhoudelijk kan versterken laat het me ook gerust weten.

En ja, het Jaar van de Liefde laat ook de Aardbeienacademie niet onbetuigd. We zijn bezig met het opzetten van een Valentijnsactie. Rond Valentijn begint onderhand weer het plantseizoen van de aardbeien, dus daar moeten we wat mee vind ik. Aardbeien en liefde hebben nou eenmaal wat met elkaar. De partner waarmee ik deze actie aan het opzetten ben heb ik vier jaar geleden ontmoet. We hadden toen al een warm gevoel voor ons beider producten, maar zagen nog geen concrete samenwerking in het verschiet. Met de Aardbeienacademie viel alles ineens op zijn plaats en we vonden elkaar weer, via het inmiddels voor mij onmisbare Twitter. Een leuke opdracht in dat kader, was het deze week om liefdesspreuken te verzinnen die iets met aardbeien te maken hebben. Die spreuken hebben me in ieder geval al een paar rode wangen opgeleverd..........maar we beginnen voorzichtig.... Je ziet het vanzelf.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!

2 opmerkingen:

Tonnie zei

Lekker die yogerd aardbeitjes Jan! Dat ga ik deze zomer vast en zeker uitproberen :-)

Groetjes
Tonnie

BeeSupport zei

Wat een snoepjes, intens leuk!