advertentie

zondag 25 maart 2012

Weekblog week 12 (18 t/m 24 maart)


De aardbeienpresentatie op de Floriade nadert zijn voltooiing. Deze stratenmakers hebben vast nog nooit zo'n kroon op hun werk gehad!


De bordjes voor het assortiment aardbeienrassen op de Floriade zijn ook al klaar.


Tijdens de Floriade gaan we een uitgebreide landelijke actie op touw zetten voor Alzheimer patiënten. Daar hoor je de komende tijd nog heel veel van.Ik heb deze week weer nieuwe planten opgepot die op de Floriade komen te staan, ter vervanging straks van de eerste plantingen die nu al mooi staan te groeien. Het moet 26 weken lang mooi zijn op de Floriade.


Op 31 maart, tijdens de opening van het Academisch Aardbeienjaar 2012 ga ik o.a. dit soort potten met aardbeiplanten verkopen. Van elke verkochte pot gaat 1 euro naar het Nationaal Epilepsiefonds. Ik hoop dat jij ook komt en breng gerust wat mensen mee!


Normaal gesproken is dit lenteweer al meer dan genoeg om alles in mijn aardbeienlijf te laten kriebelen. Het superlekkere weer is de uitgelezen omstandigheid om de betrekkelijke winterslaap vaarwel te zeggen en 's morgens bij de eerste zonnestralen al buiten aan de slag te zijn. Dat zal overigens ook moeten wil alles op tijd klaar zijn voor de open dag die we volgende week zaterdag hier in Oirschot hebben. Ook de opening van de Floriade komt nu wel erg dichtbij. Voor beide evenementen moet nog het nodige werk verzet worden. Dat gaat zonder twijfel ook lukken, maar zoiets gaat toch altijd gepaard met de nodige spanning. Met een beetje spanning presteert deze aardbeienteler doorgaans overigens ook het beste.

De opening van het academisch aardbeienjaar is komende zaterdag dus al. Het zou natuurlijk prachtig zijn als we dit mooie weer nog een week vast kunnen houden. Toch is het ook bij minder mooi weer alleszins de moeite waard om naar Oirschot af te reizen. De presentatie van Angélique Schmeinck is bijzonder en interessant en de andere deelnemers zullen ook voor een geweldige dag zorgen. Ik heb er in samenwerking met anderen nog een actie voor het goede doel bij gecreëerd. Op 31 maart bied ik prachtige aardbeiplanten aan die met zijn vieren in een grote pot staan en van elke verkochte pot gaat er dan 1 euro naar het Nationaal Epilepsiefonds. Omdat je per huifkar van de parkeerplaats naar de Aardbeienacademie gereden wordt en terug, kun je die grote potten ook heel makkelijk meenemen. Er zijn ook genoeg gratis kratten voor beschikbaar.

Nu we het dan toch over goede doelen hebben, gedurende de 26 weken dat de Floriade geopend is gaan we als Nederlandse aardbeiensector een actie op touw zetten voor Alzheimer patiënten. Deze actie wordt echt zó gaaf en ik zou er álles al over willen vertellen, maar dat kán nog niet...... We hebben daarvoor een zeer enthousiast team en ik ben daar ook zó trots op dat ik ze graag even voorstel. Marcel Dings, de aardbeienteler die gisteren nog zo helder en duidelijk was op tv in het programma 'Debat op 2', Joan Bus, de spin in het web van LTO-Vollegrondsgroente.net, aardbeienteler Arno de Beijer en QQQ die zich in heel korte tijd als ambassadeur voor de écht goeie aardbeien heeft opgeworpen en van onschatbare waarde is voor dit project. Met mijzelf, in alle bescheidenheid daar ook nog bij hebben we zo'n fantastisch compleet netwerk achter ons dat er nu dingen lijken te gaan gebeuren waar we nog nooit van hadden durven dromen. En....nee, ik verklap verder niks, omdat het niet mag en omdat onze droom nog niet helemaal is uitgekomen.
O ja, QQQ heeft er al wel een eigen aardbei aan overgehouden Daarover een andere keer meer....

Enkele dagen geleden heb ik alweer voor de derde keer aardbeiplanten opgepot, die op de Floriade komen te staan. Wat kun je met zo'n relatief klein stukje aardbeientuin toch veel werk hebben. Ik geniet er overigens wel ontzettend van om aan deze Floriade mee te mogen werken. Begin van de week mocht ik er zelfs heenrijden met de elektrische Fisker Karma van Dick Rakhorst. Hij, als 'mister duurzaamheid' wilde alvast een aantal dingen op de Floriade gaan bekijken. Een keer in zo'n droombolide meerijden maakt het leven van een aardbeienteler toch ook nog een beetje meer bijzonder en de Floriade is natuurlijk een doel bij uitstek om dan heen te rijden. Bij Villa Flora op de Floriade hadden ze immers een batterij prachtige palen neergezet waar je een auto op aan kan sluiten om elektriciteit te tanken. De stroom stond er echter nog niet op bleek na enkele uren de kabel aan de paal te hebben gehad. Maar afijn, we zijn nog goed thuisgekomen. Het was weer een prachtige en indrukwekkende week!

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!

Geen opmerkingen: