advertentie

zaterdag 21 maart 2009

Wedstrijd Vogelverschrikkers Maken


Helden op Stokken betreden het Land van Oirschot

De schrijver en filosoof Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) wist het al, "je moet aan kinderen en vogels vragen hoe kersen en aardbeien smaken." Tot op de dag van vandaag is deze uitspraak nog steeds actueel.

In het Land van Oirschot, waar veel lekkere producten vandaan komen weten ze het als geen ander. Om de vogels wat variatie en een uitdaging aan te bieden heeft het Land van Oirschot besloten om de akkers, verspreid over de gehele gemeente Oirschot te verfraaien met door kinderen gemaakte vogelverschrikkers.
In wedstrijdverband worden kinderen opgeroepen om mee te doen met het maken van de mooiste, origineelste en meest effectieve vogelverschrikkers. Prijswinnaars mogen op safari bij het Groene Woud Rund. Dit is een spannende excursie, waarbij je met electro-golfkarren rondgereden wordt door het prachtige natuurgebied De Mortelen in Oirschot, speurend naar koeien en kalfjes.

Aanmelding voor deze wedstrijd kan door uiterlijk 15 mei 2009 een deelnameformulier in te leveren bij een van de adressen vermeld op het aanmeldformulier.

Per post toesturen mag natuurlijk ook.
Aanvragen van aanmeldformulieren kan bij Jan Robben, via vogelverschrikkers@aardbeien.net

Vogelverschrikkers dienen door de makers te worden ingeleverd tussen donderdag 21 mei 10.00 uur en vrijdag 29 mei 20.00 uur, bij Jan Robben Aardbeien, Boterwijksestraat 15 in Oirschot. Een jury zal de vogelverschrikkers beoordelen, waarna de prijswinnaars hierover bericht krijgen.

Op vrijdag 29 mei om 20.00 uur zullen door middel van een ludieke actie en onder veel media-aandacht de eerste vogelverschrikkers geplaatst worden op het aardbeienveld bij Jan Robben.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni zullen alle vogelverschrikkers te zien zijn langs de route van de Mortelenboerendag. Daarna zullen de vogelverschrikkers allemaal een plaatsje krijgen in de akkers bij verschillende boeren en tuinders in Oirschot, Spoordonk en Oost- West-, en Middelbeers. Hier kunnen ze tot in de nazomer bewonderd blijven worden. Leuke tip voor een dagje uit in Oirschot.

En er is nog ontzettend veel meer te proeven en te vertoeven in het Land van Oirschot !!

Geen opmerkingen: