advertentie

zondag 14 maart 2010

Weekblog week 10 - 2010 (7 t/m 13 maart)


Zo staat de Honeoye er op dit moment bij. Mooie dikke planten. Heerlijke aardbeien om iets van te maken zoals vlaaien, jam en hartige gerechten

En dit zijn de Lambada planten, een stukje minder groot dan de Honeoye, maar de vruchten ervan zijn bijzonder lekker. Jammer dat ze zo weinig productief zijn en daarom duurder.


Het is weer een week van van alles wat geweest. Geen weer om buiten veel te doen, maar ik heb me toch goed vermaakt. Zo mocht ik opdraven bij een inspiratiedag voor ideeën om in 2012 Floriadebezoekers te verleiden om in onze regio te blijven hangen. Daar mocht ik aardbeien, gedoopt in chocolade en versierd met sprinkhanen en meelwormen presenteren als spannende openingsact. Toch weer een foto in de krant van een happende bobo.

Ook een interessante dag gehad met ons Syntens Foodsteps innovatieclubje over "sociale innovatie". Het hoeft niet altijd met nieuwe technische hoogstandjes, maar gewoon de mensen om je heen er bij betrekken kan ook heel goed werken. Dat onderwerp sloot heel mooi aan bij de manier waarop wij onze producten proberen te maken en te verkopen. Wij zoeken optimale aansluiting bij degenen die onze producten uiteindelijk consumeren, met proeverijen, deze blog en door een herkenbare verpakking. Er valt immers wat te kiezen, de ene aardbei is de andere niet.

Deze week heb ik weer een bevestiging gekregen dat onze smaakaardbeien moeilijk te verkopen zijn aan tussenhandelaren, wanneer degene die ze moet opeten ze slechts terugvindt in salades en desserts. Jammer dus voor al die mensen in zorginstellingen, bedrijfsrestaurants e.d. Daarvoor zijn de goedkoopste aardbeien de beste, althans als het aan hun leverancier ligt. En ze moeten toch zeker allemaal even groot zijn en altijd dezelfde vorm hebben, want degenen die ze klaar moeten maken schijnen anders helemaal de kluts kwijt te raken. U moet er voor die van ons straks dus echt voor naar de winkel en op de herkenbare doosjes letten.

Buiten in het aardbeienveld zijn we toch maar vast begonnen met onkruid verwijderen. Dat spul lijkt de hele winter gewoon door te groeien. Valt met die maartse buien trouwens niet mee om het in één keer weg te krijgen. Maar goed, anders groeien de aardbeien er straks helemaal onder.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf !


Geen opmerkingen: