advertentie

zondag 6 juni 2010

Weekblog week 22 - 2010 (30 mei t/m 5 juni)

Lambada aardbeien met duivenschade. Daar hebben we er dit jaar helaas teveel van. Duiven weten echt wel wat de lekkerste zijn.


Dit zijn mooie Lambada's. 1 dag voordat ze geplukt werden. Inmiddels zijn ze vast al opgegeten.

Torenvalken, van 5 meter afstand gefotografeerd. Zitten waarschijnlijk gezellig samen te buurten over muizenissen en andere liefhebberijen.

Bijen en hommels hebben het dezer dagen ook goed naar de zin gehad. Alle bloemetjes zijn zeker meerdere keren bezocht, dus dat worden veel kans mooi gevormde aardbeien.

En zo zijn onze aardbeien herkenbaar die bij DEEN supermarkt te koop zijn


Ziezo! De eerste Lambada aardbeien zijn deze week naar DEEN supermarkten vertrokken en inmiddels zijn er al drie vrachtjes noordwaarts gegaan. Een unicum is dat, want het is de eerste supermarkt waar Lambada aardbeien te koop zijn. Jammer genoeg is het maar tijdelijk, maar dat ligt aan onszelf. De oogst van Lambada's gaat maar door tot half juni en dan is het gebeurd. De teelt van dit ras is haast onmogelijk midden in de zomer. De vruchten zijn namelijk erg gevoelig voor meeldauw, een schimmel die wit pluis achterlaat op de aardbei. Alsof er poedersuiker op is gestrooid.

.

Maar niet getreurd....de Lambada's worden opgevolgd door o.a. Darselect en Elianny aardbeien. Ook heel smakelijke aardbeien. We krijgen alom positieve reacties op de smaak van onze producten. Steeds meer mensen beginnen te ontdekken dat de ene aardbei de andere niet is. En daar worden we na jarenlang missiewerk toch wel trots en blij van. Onderstaande reactie op twitter spreekt toch boekdelen, niet dan?

.

@eetschrijver Recensie van de Korona's en Lambada's van @JanRobben (korte versie): Oeh! Aah! Oehoehoe! (beeld van over kin druipend aardbeisap)

.

Gisteren hebben we de doordragende aardbeien van stro voorzien, althans het stuk dat al staat te bloeien. De vruchten moeten liefst niet in het zand komen te liggen. Vanaf de machine waarmee we het stro verdelen zag ik dat de torenvalken 4 jongen aan het grootbrengen zijn. Ze zullen de komende weken wel vlieglessen krijgen verwacht ik. Altijd een mooi gezicht en ze lijken dan soms wel bijna tam, zo dichtbij kun je dan komen. De torenvalken vangen muizen en dat is goed want die kunnen we tussen de aardbeiplanten niet gebruiken.

.

Ook leuk trouwens, is dat we deze week gehoord hebben dat we genomineerd zijn voor de Held van de Smaak, een eretitel die verbonden is aan de Week van de Smaak in september. Het thema dit jaar is smaakfruit, dus mooi dat er dan ook aan ons gedacht is voor de nominatie.

.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,

groeten van Jan

.

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf.


Geen opmerkingen: