advertentie

zondag 14 augustus 2011

Weekblog week 32 - 2011 (7 t/m 13 augustus)

Zo staan de nieuwe aardbeiplanten voor de studenten van de Aardbeienacademie er nu bij. Nog een paar weekjes door laten groeien zo totdat ze in de online Campuswinkel kunnen.

Planten van het ras Korona heb ik een heleboel. Volgens veel mensen de lekkerste aardbei die er is.

Een heerlijk aardbeienhapje volgens 18e-eeuws recept van Oma Fabricius, mij toegetwitterd door @spinazieacademie. Recept: wit broodje uithollen, vullen met gepocheerde aardbeien, overgieten met custard en bestrooien met suiker. Dan even onder de grill en klaar is ie.

Dit lunch-nagerecht had ik afgelopen week gemaakt: Mara des Bois aardbeien met tomaat, basilicum en een theelepeltje suiker. Voortreffelijke combinatie!

Deze grappige doorgesneden Elianny aardbei met een zo gegroeid hartje erin werd ontdekt door @hellokattyfromO Ze heeft hem een krokant laagje van suiker gegeven.


Als je mijn blogs van een jaar geleden geleden terug leest, dan zie je dat ik toen best wel een beetje in de knoop zat en voor het doorhakken van een duivelse knoop stond. Sinds we die knoop ook daadwerkelijk hebben doorgehakt lijkt het wel of ik steeds meer als een knooppunt ben gaan fungeren. Dat was voorheen ook al wel enigszins zo, maar sinds de sociale media, zoals twitter op mijn pad kwamen is het in een stroomversnelling geraakt. Spelenderwijs ben ik in waardenetwerken terechtgekomen, wat uiteraard nog verzilverd moet worden. Heel veel mensen denken mee over zaken die de toekomst van mijn bedrijf en ook van mezelf aangaan. Natuurlijk stimuleer ik dat meedenken ook actief, want dat kun je namelijk heel goed als je sociale media goed inzet. Aangezien sociale media niet voor niks 'sociaal' heten zit er zeker ook een wederkerigheid aan dat meedenken en daarom is het ook een waardenetwerk.

Zo stromen er dagelijks vele ideeën en recepten binnen voor producten die we zouden kunnen gaan maken en vercommercialiseren. En zo kom ik ook regelmatig in contact met mensen met wie ik bepaalde ideeën wil delen en als het kan ook samen uitvoeren. Doordat er vanuit zoveel verschillende kanten op mij als knooppunt afkomt ontstaan er veel niet-alledaagse creaties. Het kost allemaal wel wat tijd, maar als ik die tijd er niet voor zou nemen (of zou krijgen) dan blijf ik, tot zolang het zwaard van Damocles valt in het wereldje hangen waar ik al een hele tijd zo graag uit wil. Van de stroomversnelling die ik in bijvoorbeeld het Seats2Meet waardenetwerk heb ontdekt, lijk ik nu in een waterval terecht te gaan komen nu ik @winandahendriks en @jokloet met hun Pop Up lab ben tegengekomen. Nog een beetje afhankelijk van wat haken en ogen gaan we met het Pop Up lab iets leuks en vooral ook veel goeds betekenen voor het verder ontwikkelen van de Aardbeienacademie. Daar heb ik echt veel zin in!

O ja, over wat het Seats2Meet waardenetwerk voor mij betekent en wat ik zelf daaraan toevoeg ben ik afgelopen week geïnterviewd. Het filmpje is bedoeld voor de opening van de nieuwste vestiging van Seats2Meet in Amersfoort. Wel grappig dat ze mij daar voor vragen, aangezien ik een half jaar geleden nog nooit van hen gehoord had. Zodra het filmpje online ergens te zien is zal ik het laten weten. Het schijnt niet alleen een informatief filmpje te worden, maar ook hilarisch als ik de filmmaaksters moet geloven.

Deze week hebben we de laatste nieuwe planten voor studenten van de Aardbeienacademie en voor de eigen teelt van 2012 alvast in de opkweek neergezet. Studenten kunnen vanaf september maar liefst 10 verschillende soorten aardbeien in hun tuin, op het terras of op het balkon planten. Leuk is dat, want zo zullen ze gaan ontdekken dat de ene aardbei de andere niet is. Om het inschrijven voor de Aardbeienacademie met bijbehorend studiemateriaal (planten e.d.) een beetje soepeler te laten verlopen zijn we nu een online campuswinkel aan het bouwen. Vanwege de vakantietijd heeft het nog wat voeten in de aarde, maar het komt er goed uit te zien. Ik geef tijdig een seintje wanneer de inschrijving weer geopend is. De planten worden in ieder geval prachtig en gezond, daar ben ik van overtuigd.

Het plukken van de verschillende soorten aardbeien is de afgelopen week gewoon zijn gangetje gegaan. Doordat we wederom veel gratis water via de hemelsluizen gekregen hebben was het plukken niet altijd even prettig. Veel aardbeien zijn deze week het vrieshuis ingegaan, met als eindbestemming de verpakking van Volsmaakt knijpfruit. Nu de betrokken telers van Volsmaakt de afgelopen week flink wat voorraad heerlijk zomerfruit hebben geplukt kunnen we eindelijk fors met de productie omhoog. Met verschillende serieuze partijen zijn we inmiddels in gesprek over de verkoop. Van elke bij Volsmaakt betrokken teler is nu op de website een filmpje te zien. Kijk gerust alvast even. Het zijn 5 filmpjes van ongeveer een minuut. Voor business-to-business hebben we nu ook de verkoopbrochures klaar. Heb je interesse in Volsmaakt voor jouw business, meld je dan gerust bij mij, zodat we een vrijblijvende afspraak kunnen maken.

Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof u thuis bent op ons aardbeienbedrijf!


Geen opmerkingen: