advertentie

maandag 13 augustus 2012

Weekblog week 32 - 2012 (5 t/m 11 augustus)

Verandering van spijs doet eten, zegt het gezegde. De afgelopen week ben ik 7 lange dagen achtereen op de Floriade geweest en heb er zo'n 70.000 mensen langs me heen zien trekken en er zeker ook heel veel gesproken. Ik kreeg de kans om een Aardbeienacademie-week te houden in het Huis van de Smaak en die kans heb ik met beide handen aangegrepen. De vermoeidheid heeft daags na de zevendaagse duidelijk toegeslagen. Daarom nu eens geen gewone blog, maar een wat uitgebreidere fotoreportage van de Aardbeienacademie-week.


Aardbeienacademie-student Charlotte Mauritz is een dag aardbeienambassadeur geweest en laat zien wat voor handjes je krijgt van een dag aardbeienkroontjes verwijderen


Met zo'n enthousiaste aardbeienambassadeur als Charlotte wil ik wel op de foto


Deze Salsa aardbei was gezien zijn kleur aan zijn laatste dag begonnen. Voor menig Floriade-bezoeker ziet dit exemplaar er al woest-aantrekkelijk uit...


De bezoekers van het Huis van de Smaak hebben veel honger naar kennis over wat ze eten. Dit groepje bestudeert het informatiebord met daarop algemene kennis over de aardbeienteelt.


Behalve verse aardbeien kon er afgelopen week ook homemade jam van Honeoye aardbeien geproefd worden in het Huis van de Smaak

 

Charlotte had op eigen initiatief een herkenbare outfit gemaakt. That's the spirit!


Op sommige dagen komen er veel Zonnebloem rolstoelen het Huis van de Smaak inrijden. Het valt op dat veel van deze mensen het paviljoen lopend achter de rolstoel weer verlaten....


Een deel van de Huis van de Smaak crew. Zowel buiten als binnen staan zij de hele dag klaar om de bezoeker van dienst te zijn. En altijd goedgemutst!


Deze jongen had zowaar een helemaal rode Elianny aardbei gevonden. Als je lang genoeg zoekt, zit er onder  de bladeren nog wel eens een aardbei verstopt


Vanwege de enorme belangstelling voor de proeverij van verse groenten en fruit, met uitleg van vakmensen is er eenrichtingsverkeer ingesteld. Zo'n 10.000 mensen passeren hier dagelijks


De Mara des Bois doet het goed. Dit is een Franse doordragende aardbei met een heel bijzondere smaak. Een kruidig smakende en zeer sterk aromatische vrucht


Echtgenote Bea heeft me ook 2 dagen vergezeld. De mensen vroegen haar het hemd van het lijf. Hier legt ze uit waarom de Honeoye een van de beste aardbeirassen is om jam van te maken. Wil je het ook weten? Word dan student aan de Aardbeienacademie.


Zó groot ongeveer....


Mevrouw, de geur die van uw aardbeien af komt, is die echt.....?


Af en toe zag je door de mensen de aardbeien niet meer. Behalve de interesse voor de aardbeien is er ook veel belangstelling voor de manier waarop we de planten bij het Huis van de Smaak telen. Het zal me niks verbazen als die verhoogde tuintjes een trend gaan worden.


Zonen Jeroen en Paul hebben samen een dag geassisteerd. Jeroen is vijfdejaars student levensmiddelentechnologie aan de universiteit in Wageningen. Paul gaat vanaf september dezelfde studie doen. Ik ben benieuwd of dat nog een keer nieuw aardbeienleuks gaat opleveren.


Dochter Sabine (links) en haar vriendin Laura zijn zelfs twee dagen meegeweest. Ze hebben ervan genoten zeiden ze. Af en toe speelden ze voor fotomodel, zoals hier voor bezoekers uit Hong Kong. Onze Strawberrytree is overigens ook ontelbare keren gefotografeerd. Ben benieuwd wanneer de kopieën opduiken...


En ja, als pa en ma een hele dag op de Floriade vertoeven, dan moeten de kinderen thuis zelf voor het eten zorgen. En wat maken ze dan? Zoiets bijvoorbeeld.....Sabine stuurde ons de foto terwijl we nog volop op de Floriade bezig waren. Leuk! 



Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!

Geen opmerkingen: