Afgelopen week werd ik geïnterviewd over mijn gebruik van sociale media. In het midden Richard Bordes / Lawaaimaker en schrijver van het boek 'Eerste Hulp bij Social Media'. Rechts Willem Overbosch van de MKB Service Desk
Lianne en Annick Dings, dochters van aardbeienvrienden Marcel en Iris Dings showen twee aardbeienbreisels
Al enkele weken ga ik trouw naar de Masterclass Metropolitan Food Security op de HAS in Den Bosch. Ik speel een beetje coach van twee groepen studenten die ideeën voor een stadslandbouwproject aan het creëren zijn.
Ongeveer op deze manier zal er ook een demonstratie-aardbeientuin worden aangelegd op de Aardbeienacademie. Maar dan nog een paar maatjes groter.
Aldith Hunkar deed me hartgrondig beseffen dat samenwerken met gelijkgestemden zoveel plezieriger werkt dan trekken aan onwillige paarden.
Afgelopen week was ik in Utrecht bij de MKB Service Desk. Daar werd onder andere het boek Eerste Hulp bij Sociale Media ten doop gehouden. Ik sta er ook in als geïnterviewde en mocht ter plaatse aan de stamtafel plaatsnemen om me te laten interviewen door Willem Overbosch, de geestelijk vader van de MKB Service Desk. Ik weet als relatief kleine ondernemer dat ons soort alles moet weten wat er in en om een bedrijf reilt en zeilt qua regelgeving en andere zaken, maar dat je als kleine ondernemer ook alles zelf moet kunnen. Zo krijg ik als ervaringsdeskundige op het gebied van sociale media zelf ook vaak vragen van andere ondernemers wat ze toch met die sociale media aanmoeten. Soms geef ik er een workshop over en als het moet een complete presentatie. Voor mij is het fenomeen namelijk niet meer weg te denken. Bekijk het filmpje anders maar eens. In het boek gaat het onder meer over het persoonlijker worden van het contact via sociale media, over het belang van authenticiteit en over hoe je klanten steeds meer de rol van verkoper op zich gaan nemen. Het boek is nu nog gratis te downloaden als E-book. Later komt het boek in de vorm van hergebruikte boomstammen uit heb ik begrepen.
Dankzij de sociale media ben ik in elk geval in contact gekomen met verschillende gelijkgestemden. Het besef bij mij dat ik het eigenlijk alleen nog maar met gelijkgestemden moet doen is twee jaar geleden tijdens een etentje met Aldith Hunkar helemaal verankerd. Zij had er zelfs de afkorting POCA al voor bedacht, die staat voor People Of Common Attitude. Inmiddels is het een veel door mij gebruikte term geworden. Althans, het komt steeds bij me naar boven als ik kansen zie en de dingen niet in mijn eentje kan. Zo was het clubje van het Huis van de Smaak op de Floriade ook een club van gelijkgestemden. Dan heb je een leuke sfeer in de club, waart er steeds een creatieve geest rond, krijg je werk gedaan en win je prijzen om maar eens wat te noemen.
Morgen gaan we de puntjes op de i zetten voor ons nieuwste project, samen met gelijkgestemde Marjon de Hond en onze rechterhand Antoinette Engelenberg. Op 25 mei staat het eerste optreden van ons samen gepland, hier in Oirschot op de Aardbeienacademie. Het wordt zowel een binnen- als buitengebeuren, met activiteiten rondom aardbeien en het weer en zeker ook die met de relatie tussen aardbeien en weer te maken hebben. O ja, de Smaakvrienden van Angélique Schmeinck gaan er ook een belangrijke rol in spelen. Er kan kennis opgedaan worden, je kunt er zelf aan de slag en er valt het een en ander te proeven straks. De website wordt er nu voor klaargemaakt om alles goed te presenteren. En mooi nu dat die sneeuw weer verdwenen is. Dat het nu ook maar snel mag gaan drogen. Ik moet nog mega veel werk buiten doen. Buiten maken we een grote aardbeien demonstratietuin, met nog meer verschillende aardbeirassen als op de Floriade en verschillende teeltsystemen. Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen.
Nou mensen, tot volgende week dan maar weer,
Groeten van Jan
P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten