advertentie

zondag 13 januari 2013

Weekblog week 2 - 2013 ( 6 t/m 12 januari)


Een goeie vriendin kwam op het idee om op de verjaardag van haar dochter als traktatie op school een aardbeiplantje te geven. Samen werkten we het ideetje uit. Het was een groot succes gezien de reacties die we kregen. Een plantje van de Aardbeienacademie, met 2 lekkere Sonata aardbeien en verzorgingstips in jip-en-janneketaal. Leuk, lekker, gezond en leerzaam.


Ik kan nog maar amper geloven dat deze mooie keuken binnenkort op de Aardbeienacademie wordt opgebouwd. Echt supermooi en met een prachtig verhaal erbij.


Deze prachtige hoofddecoratie zat afgelopen week bij de post. Aardbeienprinses gezocht die hem op wil zetten...Dit mooie ontwerp is gemaakt door Ria Blauw.


Een knap staaltje huisvlijt vind ik. En de muts is ook nog eens lekker aan mijn oren heb ik al uitgetest. Deze lekker warme aardbei is gebreid door Josje Hendriks.


Een heel mooie damesmuts of beter gezegd denk ik, een baret. Welke dame wil die nu niet ophebben? Het ontwerp en het breiwerk is van Carola Bruinink van Handwerkcafé Zwolle.


En toen was het alweer 13 januari. Bijna 3 weken geleden schreef ik de laatste blog en zo'n lange tussenpauze ben ik van mezelf niet gewend. Het zijn dan ook een paar rustige weken geweest waarbij ik onder meer veel tijd in de keuken heb doorgebracht. Niet alleen om te eten, maar vooral om te kokkerellen en te experimenteren. Het zijn ook opruimweken geweest. De keuken die ik van het Huis van de Smaak op de Floriade heb overgenomen staat hier nog als bouwpakket in de schuur, maar het ding is zo groot dat er eerst wat overtollig materiaal op reis moest worden gestuurd. Oude werktuigen die ik niet meer gebruikte en een heleboel plastic kratten stonden hier maar wat in de weg te staan en zijn inmiddels in groten getale vertrokken. Overigens staat er nog genoeg wat ook nog een nieuwe bestemming zoekt. Nog meer kratten en ook nog wat oude machientjes. Leuk is ook dat je tijdens het opruimen geregeld iets tegenkomt waarvan je niet meer wist dat je het had. Wie wat bewaart heeft wat, maar kan het niet meer vinden als ie het nodig heeft....

Voor de kerst had ik een aardbeienmutsenbreiwedstrijd uitgeschreven. De inzendtermijn is inmiddels verstreken. Er zijn er in elk geval genoeg opgestuurd om zelf geen koude oren meer te krijgen. Maar drie stuks in totaal, allemaal prachtig, waarvan eentje een creatieve hoofddecoratie is. Mooi genoeg om een aardbeienprinses mee aan te kleden. Alle deelnemers krijgen een uitnodiging om tijdens de eerste 'aardbeiendag' op de Aardbeienacademie het programma mee te maken. De inzender van het mooiste exemplaar krijgt het boek Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck. Zoals het er nu naar uitziet gaat die eerste aardbeiendag op zaterdag 25 mei plaatsvinden. Ik ben echt heel blij dat ik in weervrouw, meteoroloog en fysisch oceanograaf Marjon de Hond een partner heb gevonden die deze aardbeiendag mee gaat organiseren en inhoud geven. 

Als werktitel hebben we voorlopig 'Van Aardbeien tot Zonnebrand' gekozen. Afhankelijk van de belangstelling gaan we meerdere dagen organiseren en als het aan ons ligt zelfs een heleboel. Voor de 'aardbeiendagen' op de zaterdagen stellen we een vast programma op. Voor verzoeknummers bieden we maatwerk aan. De invulling van die dagen doen we dan met de klant en dat kunnen bedrijven zijn die hier een dag willen komen vertoeven, als teambuildingsactiviteit en tegelijkertijd iets willen leren over aardbeien, over het weer en over de relatie die die twee hebben. Eind van deze maand denken we het programma rond te hebben. Dat komt dan vanzelf op de website. De keuken van de Floriade gaat een belangrijke rol spelen bij de activiteiten op de Aardbeienacademie.

Afgelopen week was er ook de Landelijke Aardbeiendag, een dag voor professionals in de aardbeiensector. Voor mij is dat altijd een leuke netwerkdag waarop ik lekker bij kan praten met collega's. Dit jaar heb ik er vooral tijd gestoken in het in kaart brengen van bijzondere aardbeienrassen. Op de Aardbeienacademie wil ik iets soortgelijks maken als we op de Floriade hadden gemaakt. Maar dan nog wat uitgebreider. Heel veel verschillende aardbeirassen zullen er dus weer komen te staan. En rond elk ras is wel een verhaaltje te vertellen. Dat verhaaltjes vertellen ging me vorig jaar ook goed af. Erg leuk vond ik het dat ik op de Landelijke Aardbeiendag daarvoor nog complimenten kreeg. Toch leuk dat er waardering is voor iets waar ik zelf altijd plezier in had en wat me behalve de tijd weinig moeite kostte.

Nou mensen. tot volgende week dan maar weer, 
groeten van Jan

P.S. Reageer gerust op mijn berichtjes. Doe alsof je thuis bent op ons aardbeienbedrijf! 
1 opmerking:

Марина Гунько zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.