Het recept van Eton Mess, zoals ik die altijd maak en waar wel 8-10 personen van kunnen snoepen:
Ingrediƫnten:
·
6 eiwitten
·
300 gram witte basterdsuiker
·
1 eetlepel maizena
·
250 ml slagroom
· 1 kilo aardbeien, eventueel met ander rood zachtfruit erbij
Bereidingswijze:
Scheid de eiwitten van het eigeel (let op dat er geen eigeel bij het eiwit komt!).
Klop de eiwitten stijf met basterdsuiker, totdat het een taai mengsel wordt (lang kloppen)
Schep de maizena erdoor.
Bekleed de bakplaat met bakpapier, schep het stijve eiwittenmengsel op de plaat en strijk het plat.
De oven voorverwarmen op 175 graden en terugzetten op 140 graden als de gevulde bakplaat erin gaat. Bak de meringue in 5 kwartier.
Zet de oven uit en laat de meringue afkoelen in de oven.
Klop de slagroom zonder suiker stijf
Scheid de eiwitten van het eigeel (let op dat er geen eigeel bij het eiwit komt!).
Klop de eiwitten stijf met basterdsuiker, totdat het een taai mengsel wordt (lang kloppen)
Schep de maizena erdoor.
Bekleed de bakplaat met bakpapier, schep het stijve eiwittenmengsel op de plaat en strijk het plat.
De oven voorverwarmen op 175 graden en terugzetten op 140 graden als de gevulde bakplaat erin gaat. Bak de meringue in 5 kwartier.
Zet de oven uit en laat de meringue afkoelen in de oven.
Klop de slagroom zonder suiker stijf
Breek of snij de meringue in stukjes en doe die met de aardbeien en de slagroom in een grote schaal, lekker door elkaar. Een heerlijk rommeltje!
Welkom op de Aardbeienacademie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten